Blogi

Harjoittelujaksoni Mimosassa

Saan kunnian olla ensimmäinen, joka kirjoittaa blogin Mimosan uusille nettisivuille. Johtuneeko tämä kunnia siitä, että heitin ajatuksen blogista. Sitä saa, mitä tilaa… Mutta itse ainakin ajattelen, että blogi voisi olla hyvä tapa jakaa mielenkiintoisia asioita ja tuoda esille Mimosan arkea. Toivottavasti siis saamme lukea monia mielenkiintoisia blogipäivityksiä!

Itse jaan teille nyt kokemuksiani harjoittelustani Mimosassa. Aloitin harjoitteluni Mimosassa syyskuun 2018 puolessa välissä ja nautin joka ikisestä harjoittelupäivästäni. Täytyy myöntää, että arvelutti hieman tulla harjoitteluun Mimosaan, koska en ole koskaan aiemmin työskennellyt vastaavanlaisessa paikassa ja vastaavanlaisissa tehtävissä. Ensimmäinen viikko meni totutellessa aivan täysin erilaiseen työskentelytyyliin kuin mihin olen aiemmin tottunut. Mutta yllätyksekseni ”kotiuduin” Mimosaan hyvin ja vieläpä todella äkkiä. Niin hyvin, että nyt kun tätä pois lähdettyäni kirjoitan, niin tuntuu ihan haikealta.

Sekä työntekijät että asiakkaat ottivat minut todella hyvin vastaan Mimosassa ja pääsin tekemään aivan kaikkea mahdollista. Totesin joulukortteja askarrellessani, että en koskaan ole askarrellut niin paljon kuin kuluneena syksynä Mimosassa. Mutta kivaa oli, monet naurut naurettiin ja kuulumiset vaihdettiin askartelujen lomassa.😊 Ainut kerta, milloin hymy meinasi hyytyä, oli kun Sigita ei päässyt pitämään Neulotaan -ryhmää ja minun piti opettaa villasukkien tekoa. Silloin tuli kyllä Sigitaa ikävä. Mutta siitäkin selvittiin ilman pahempia traumoja.😉

On ollut todella ilo nähdä, miten hyvin ihmiset ovat löytäneet Mimosan. On ollut mukava tutustua teihin kaikkiin, jotka Mimosassa olette käyneet. Harjoitteluni aikana sain paljon uusia tuttavia, ja oli todella ilo seurata, miten useammin Mimosassa käyvät etenivät opinnoissaan ja elämässään. Opitaan Suomea! -ryhmän vetäminen oli myös todella antoisaa minulle. Toivottavasti myös opiskelijoille syksy antoi uusia eväitä suomen kielen opiskeluun. On ollut myös kiva käydä kanssanne kuntosalilla, askarrella, pelata ja auttaa asioiden hoitamisessa. Niin ja ennen kaikkea keskustella kanssanne enemmän tai vähemmän tärkeistä asioista.😊

Ja Mimosan henkilökunta, Tuisku, Sigita ja Iris, olette aivan mahtavia! On ollut todella ilo tehdä töitä kanssanne.😊 Eikä yhteistyömme tähän lopu, sillä jatkanhan hallituksessa ja vapaaehtoisena Mimosassa.

Kiitos siis teille kaikille kuluneesta syksystä! Nähdään taas!

Tarja